Reggesteijn Technasium

Reggesteijn Technasium

BCHN op bezoek bij Technasium locatie Noetselerbergweg

 

 

Op woensdag 17 mei jl.  werd de voorjaarsbijeenkomst van Businessclub Hellendoorn/Nijverdal gehouden bij CSG Reggesteyn, locatie Noetselerbergweg. De avond stond in het teken van het Technasium bij Reggesteyn. Docent Christiaan Heuver, Technator Richard Geuzendam en werkplaatsbeheerder Jonne Haarhuis zetten die avond de deuren van het Technasiumlokaal open.

 

De avond stond in het teken van verschillende presentaties die een goed beeld gaven van het Technasium bij Reggesteyn. Zo gaf Brandweer Twente aan dat het  uitschrijven van een landelijke wedstrijd onder Technasiumscholen veel waardevolle informatie voor je organisatie oplevert. Door de aard van de opdracht worden leerlingen maar ook ouderen bewust van brandgevaar in hun woning.

 

Presentatie architectuur

Daarnaast liet de presentatie van een groep leerlingen uit de 5e klas Vwo de creativiteit zien die nodig is bij het beroep van een architect. Zo worden oplossingen voor energie in en rondom het huis gevonden met soms nieuwe inzichten. De aanwezigen kregen een goed beeld welke vaardigheden  de leerlingen moeten beheersen om tot een goed eindresultaat te komen. Uit de presentaties bleek dat de leerlingen zo een goede indruk van het beroep van architect en de bijbehorende opleidingen hadden opgedaan.

 

Extra uitdaging

De laatste presentatie was van vwo-leerling Thijs Beene. Sommige leerlingen zoeken en vinden extra uitdaging. Hiervoor zijn ze heel erg gemotiveerd en laten veel van hun opgedane kennis bij verschillende vakken samenkomen. Zo is het project van Thijs Beene beloond met een reis naar Amerika in het kader van United Space school. Binnenkort vertrekt hij naar Houston en zal daar samen met vijftig deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars!

 

Technasiumopdracht binnen je bedrijf? Neem contact met ons op!

Heb je binnen het bedrijf een probleem of uitdaging voor leerlingen van het Technasium en wil je jouw sector en/of bedrijf in de picture zetten? Of ben je in de toekomst op zoek naar een vakspecialist, neem dan contact op met Technasium van CSG Reggesteyn: r.geuzendam@reggesteyn.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×